lunes, 21 de septiembre de 2020

TEMPO DE VENDIMA

Estamos nuns días de moito choio nestas terras vinícolas do Salnés. A vendima centra o quefacer da meirande parte da poboación da contorna e o tempo atmosférico acompaña: quenta e enmornece as uvas polo día, e refría conservando o prezado froito pola noite.
Acios de uvas albariñas, catalanas, tintas...pasan da viña ós capachos ou caixas. Familias enteiras e grupos de vendimadores afánanse nun dos traballos do campo que ten garantía xeracional. Vemos aquí a Andrés, que ademais de vendimar uvas pa boca, apaña algunhas uvas para o capacho.
Ademais de levar sorpresas nos viñedos (atopar niños, observar insectos,etc) os nenos/as adéntranse na tradiciónal costume de facer viño, ofrecéndolles un mundo de sensacións observables e inesquecibles coma a preparación da fustalla, o pisar as uvas no barril, darlle pedra á prensa, o arrecendo do mosto... Compartide as vosas experiencias.

No hay comentarios:

Publicar un comentario